Cześć
Od wielu tygodni zachodzę w głowę jaki będzie dalszy los 3 wolsztyńskich parowozów a dokładniej ok1-359, ok22-31 oraz Tr5-65. Ma może ktoś jakieś wiadomości na temat tych parowozów bo po mojej ostatniej wizycie w Wolsztynie nie widać zmiany wszystkie te parowozy stoją w szopie i nie są podejmowane żadne kroki związane z ich naprawą.
Forum dyskusyjne
Wolsztyńskie perełki.
-
-
kolego jezeli nie bedziemy nic robic to za chwile wzystkie wolsztynskie parowozy wpierdzieli rudy.
-
Masz rację lecz sami nie uratujemy tych maszyn jeżeli pkp cargo nie zmieni podejścia za kilka lat w Wolsztynie zostanie może z 10 parowozów. Ja słyszałem i to mnie wkurzyło najbardziej że kolejna Ol49 poszła pod palnik :(
-
Rzygać mi się chce jak to słyszę, żeby te przecudowne maszyny niszczyć.
-
Dla nas miłośników są cudowne, a dla pkp złomem zalegającym na bocznicy niestety :( przykładem jest Ol49-111 kilka lat stała i czekała na naprawę dziś leży wokół lokomotywowni w Lesznie rozebrana na części i to się nazywa napraw główna pffu... pewnie podobny los spotka wspaniały Ty3-2 :(
-
Dla nas miłośników są cudowne, a dla pkp złomem zalegającym na bocznicy niestety :( przykładem jest Ol49-111 kilka lat stała i czekała na naprawę dziś leży wokół lokomotywowni w Lesznie rozebrana na części i to się nazywa napraw główna pffu... pewnie podobny los spotka wspaniały Ty3-2 :(